Czy Wy też kochacie borówki amerykańskie ? Ja mogłabym je jeść na
śniadanie , obiad i kolację przez cały rok i w każdej postaci, choć chyba takie
świeże prosto z krzaka są najlepsze. Wczoraj wieczorem postanowiłam upiec
babeczki z tymi owocami. Robi się je bardzo krótko. Przepis jest prosty i nawet
początkujący kucharz na pewno sobie z nim poradzi.
Do you also love blueberries? I could eat them for breakfast, lunch and dinner throughout the year and in every form, but unless these fresh straight from the bush are the best. Yesterday evening I decided to bake cupcakes with these fruits. It is made very shortly. The recipe is simple and even a novice cook will surely handle it as well.
SKŁADNIKI:
1 i 1/2 szklanki białej mąki
3/4 szklanki cukru
3 łyżki kakao
1 łyżeczka sody do pieczenia
szczypta soli
5 łyżek oleju
1 łyżeczka aromatu waniliowego
1 łyżka octu
1 szklanka zimnej wody
200 gram borówki czernicy (amerykańskiej)
INGREDIENTS:
1 and 1/2 cup white flour
3/4 cup sugar
3 tablespoons of cocoa
1 teaspoon of baking soda
pinch of salt
5 tablespoons of oil
1 teaspoon of vanilla extract
1 tablespoon of vinegar
1 cup of cold water
200 grams of blueberry
Wszystkie suche składniki wymieszać, zrobić w nich 3 wgłębienia - do jednego
wlać ocet, do drugiego olej a do trzeciego aromat waniliowy, dodać wody i zmiksować.Wlać do foremek na muffinki, na około 3/4 objętości. Piec w 200 stopniach,
przez ok pół godziny.
Mix all dry ingredients, make them three cavities - pour vinegar into one, to the second - oil, and to the third - vanilla extract, add water and blend. Pour into the little cake tins, for approximately 3/4 volume. Bake at 200 degrees for about half an hour.
:-)
Smacznego !
Enjoy !
Aga, mam nadzieję skosztować tych wspaniałych babeczek jak najszybciej! wyglądają smakowicie!!! Fajowe Foty!
OdpowiedzUsuń